header image

Explainsafe Release Notes - Maart 2024

Bugfixes en nieuwe functionaliteiten, lees hier meer.

Uitfasering tabbladen GPI Gezakt/Geslaagd in bedrijfsrapportageoverzicht

In deze release note van maart 2024 leest u over alle nieuwe functionaliteiten en bugfixes in Explainsafe,

In het rapportageoverzicht van bedrijfsbeheerders staan de tabbladen GPI Gezakt en GPI Geslaagd. Deze tabbladen waren de allereerste tabbladen die ooit voor het rapportageoverzicht gebouwd zijn.

Het doel van de tabbladen was destijds om een snelle manier te creëren waarmee bedrijfsbeheerders kandidaten konden terugvinden (en de bijbehorende certificaten) die zojuist geslaagd waren. Deze tabbladen zijn echter in hun nut ingehaald door andere, nieuwere functionaliteiten in het rapportageoverzicht. Om de eindgebruiker meer grip te geven op de rapportagefunctie is ervoor gekozen om deze te versimpelen en deze verouderde tabbladen te verwijderen.

Voor het ophalen van historische examengegevens zal vanaf nu altijd de rapportage de tool zijn om te gebruiken. De overige tabbladen (Verlopen certificaten / verloopt binnen 30 dagen en de rest) zijn nog steeds relevant. Hier zitten ook functionaliteiten aan gekoppeld die van belang zijn voor het beheren van kandidaten en hun examens.

Gegevensvalidatie kandidaat

In het verleden hoefden kandidaten in bepaalde gevallen sommige verplichte persoonsgegevens niet in te vullen (voornaam, achternaam, geboortedatum etc.). Dit is uiteraard niet de bedoeling. Er is nu een check bij het inloggen ingesteld die peilt of een kandidaat alle gegevens heeft ingevoerd. Zodra kandidaatsgegevens ontbreken wordt de kandidaat direct doorgestuurd naar de gegevenspagina om de missende data in te vullen. Zodra alle data is ingevuld kan de kandidaat pas door met een instructie.